Vår barnavårdscentral i centrala Göteborg

Ring oss: 031 - 33 99 303
Maila oss: bvc@kvarterskliniken.se 

 

Kvarterskliniken BVC

 

Alla barnfamiljer är varmt välkomna hit till oss på Kvartersklinikens barnavårdscentral mitt på Avenyn i Göteborg. Här möter ni barnläkare och bvc-sjuksköterskor/barnsköterskor som arbetar enligt de riktlinjer som gäller för barnhälsovården i Västra Götaland.

 

På BVC följer vi upp barnens fysiska, psykiska och sociala utveckling från 0-6 års ålder. Ni som föräldrar erbjuds även stöd i er föräldraroll.

 

Vi erbjuder hembesök till alla nyblivna föräldrar i samband med hemkomst från förlossningen eller vid adoption. Kontakta oss gärna före barnets ankomst så att vi tillsammans kan planera för besöken.

 

Vi anordnar kostnadsfria, intressanta och inspirerande föreläsningar, diskussionsträffar och kurser för alla våra föräldrar, se aktuellt program här till höger.

 

Gravid? Nyfiken?

 

Gravida föräldrar är varmt välkomna att kontakta oss för att boka in en träff med en bvc-sköterska och tillsammans gå igenom förväntningar och förberedelser inför barnets ankomst. Eller bara för att lära känna oss bättre och diskutera vad vi kan erbjuda er och era barn framöver.

 

Alla är självklart välkomna att komma förbi och hälsa på om ni är nyfikna på hur vi har det! Alternativt ring oss på 031 - 33 99 303 eller maila bvc@kvarterskliniken.se. För medicinska frågor gällande ditt barn ber vi dig att ringa oss eller logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster för säker och snabb hantering.

  

Vi ser fram emot att få lära känna er!

 

Lena Simonson Garsbo

Leg läkare, spec barnmedicin

 

Susanne Hansson

Sjuksköterska, spec diabetes och barn/BVC

 

Aktuella dokument och foldrar

 

Planerade träffar & kurser

Alla kostnadsfria för våra föräldrar

 

Anmälan sker via pärmen i väntrummet eller genom mail till bvc@kvarterskliniken.se.

 

Observera att det är begränsat antal platser så först till kvarn! Det är även mycket viktigt att ev avbokningar sker i god tid för att ge de på reservlistan en möjlighet att delta. 

 

Alla träffar och kurser hålls på Kungsportsavenyn 33. Nya föreläsningar bokas in allteftersom så håll utkik.

 

 

Föräldragrupper

Alla nyblivna föräldrar är välkomma att delta i föräldragrupper på Kvartersklinikens BVC där vi samlar föräldrar och barn vid ett flertal tillfällen under barnets första år, för att diskutera olika aktuella teman. Datum och tider meddelas av er BVC-sköterska.

 

 

Hjärt och lungräddning (HLR), engångskurs

Lasse Tjörnvik, erfaren ambulanssjukvårdare och instruktör, föreläser om och lär ut HLR och förstahjälpen på barn.
Vänligen observera att om avbokning görs senare än 24h innan debiteras 500 kr.

 

Torsdagen den 1 februari kl 17.00 - ca 21.00
Torsdagen den 22 mars kl 17.00 - ca 21.00

Torsdagen den 3 maj kl 17.00 - ca 21.00

  

Kaffe/thé och smörgås serveras under pausen.

 

 

Trafiksäkerhet

NTF, nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande, kommer till oss på Kvarterskliniken BVC och föreläser om ämnet "Barn i bil". 

 

Nya datum annonseras inom kort.

 

Observera att föreläsningen bör hålla på ca en timme men kan komma att dra över tiden.

 

 

När skall man söka läkare?

Vår barnläkare bjuder in till träff för att diskutera och svara på frågor gällande infektioner, allergier, hudproblem, egen vård mm.

 

Onsdagen den 21 februari kl 15.00

Onsdagen den 2 maj kl 15.00

 

Kaffe/thé och frukt serveras under träffen.

 

 

Anknytning och hjärnan

Vi välkomnar åter föreläsaren, författaren och doktoranden Jessika Grahm till en mycket intressant föreläsning om hur ditt barn formas i och med den tidiga anknytningen, läs gärna mer genom följande länk. Föreläsningen presenteras i samarbete med ABF.

 

Måndagen den 26 mars kl 14.30 - 16.30

 

Kaffe/thé serveras under träffen.