• Välkommen till Samtalsmottagningen!

     

    Boka tid för ett första bedömningssamtal hos psykolog eller kurator via länken härnedan. 

  • För dig som är listad hos oss i Göteborg!

     

    Vi finns på Avenyn 33. Vid frågor, ring din Kvartersklinik för mer information.

Psykologisk rådgivning

 

Välkommen till Samtalsmottagningen

 

Vi erbjuder psykologisk rådgivning för dig som upplever psykisk ohälsa i form av t.ex. nedstämdhet, oro/ångest eller stress. Vid ett första besök får du träffa en psykolog och berätta lite om dig själv och det du söker för.

 

Syftet med besöket är att du skall få med dig någon ny strategi eller nytt förhållningssätt till dina problem som kan vara ett steg på vägen för att kunna hantera dem på ett bättre sätt. Vi erbjuder även KBT behandling via internet. 

  

Boka tid direkt

Vi finns på Kungsportsavenyn 33 i Göteborg. Anmäl dig i kassan på plan 2, sedan hålls psykologbesöken en trappa upp, på våning 3.

 

Bokning för psykologisk rådgivning sker via länken på denna sida. Om inga tider syns är de bokningsbara tiderna tillfälligt slut. Nya tider läggs ut löpande. För att boka tid behöver du vara listad på någon av Kvarterskliniken vårdcentraler, Husaren/Lorensberg eller Kungsportsläkarna.

 

Vänligen observera att din bokning är preliminär till dess att du fått bekräftelse via den e-post som du anger. Med anledning av nytt journalsystem kan du för tillfället råka få fler än ett bekräftelsemail. Vi ber om överseende med detta.

 

Genom att boka tid samtycker du till vårdcentralens behandling av personuppgifter.

 

I receptionen får du skattningsformulär att fylla i före besöket. Det är därför bra om du kommer i god tid, gärna 10 - 15 min före avsatt tid. Besöket tar ca 30-45 minuter.

Avbokning skall ske senast 24 timmar före bokad tid. Ej avbokad tid debiteras enligt gällande taxa.

 

När annan vårdkontakt behövs

Vid frågor kring medicinering, utredning av fysiska åkommor eller sjukskrivningsärenden bör du i första hand träffa en läkare. Vi hänvisar dig då till vårdcentralens telefontider.

 

Observera att vi endast erbjuder planerad vård, det vill säga ej akuta insatser. Om du besväras av självmordstankar eller andra akuta psykiska besvär hänvisar vi dig till Psykiatriska akutmottagningen på Östra sjukhuset,

tel: 031-342 10 00. Öppet dygnet runt.

 

Vad kostar besöket?

Ett besök på Samtalsmottagningen kostar 50 kr. För mer information kring gällande patientavgifter i Västra Götaland , läs här. 

 

Varmt välkommen!

 

Klicka på länken härnedan för att komma till bokningssidan.

 

Observera att samtliga besök sker på mottagningen på Kungsportsavenyn 33.
 

Boka din tid här

 

Kontakt

 

Samtalsmottagningen tar emot patienter som är listade på Kungsportsläkarna, Kvarterskliniken Lorensberg och Kvarterskliniken Husaren. För frågor, ring den av våra vårdcentraler som du tillhör. Telefonnummer hittar du på vårdcentralernas sidor.

 

 

Du hittar Samtalsmottagningen på Kungsportsavenyn 33, våning 3.