• Lista dig hos oss!

  Välkommen att bli patient hos oss! 

   

  För att vi ska kunna ge så snabb hjälp som möjligt vid behov av vård behöver du vara listad. Att lista sig innebär att du väljer vilken vårdcentral du vill höra till.

   

  Välj oss!

   

  Lista dig hos oss!
 • kungsportsavenyen kvarterskliniken lättakut

  Avenyns lättakut 

   

  Hit välkomnar vi dig med nytillkomna, lättare åkommor som halsont eller urinvägsinfektion. Du bokar direkt online, ingen telefonrådgivning behövs.

    

  Boka din tid här! 

 • vaccinmottagning resevaccin

  Bokat vinterns resa?

   

  Se till att uppdatera ditt och din familjs skydd. Våra specialister vaccinerar mot det mesta, från inhemska hot som influensa och TBE till skydd inför din utlandsresa.

   

  Vaccinmottagning Göteborg 

  Vaccinmottagning Tanum

 • bvc göteborg tanum

  Barnavårdscentral

   

  Välkommen till vår BVC! Här stöttar vi våra föräldrar i er föräldraroll och hjälper er med era barn från ålder 0-6 år. Vi erbjuder även kostnadsfria föreläsningar, kurser mm.

   

  BVC Göteborg

  BVC Tanum

 • seniordam äldremottagning

  Äldremottagning

   

  Välkommen till vår äldremottagning på Avenyn i Göteborg. Här tar vi extra hand om dig som är 85+.

   

  Ring oss på 031 - 33 99 970 för mer information.

 • intyg göteborg och tanum

  Intyg

   

  Dags att förnya dina intyg? Eller göra ett nytt? Vi utför de flesta, välkommen att boka tid.

   

  Läs mer här!

Frågor och svar 

 

Här har vi samlat och besvarat några vanliga frågor som ställs till oss. Hittar du inte svaret på din fråga här, eller har du andra funderingar som du gärna vill ha svar på? Ställ då din fråga till oss via formuläret här bredvid. Där kan du även lämna synpunkter utan att ställa en fråga. Tänk på att inga medicinska ärenden kan hanteras via formuläret.

 

Vad är Kvarterskliniken Online?

Kvarterskliniken - Vård Online, heter vår digitala mottagning som finns i form av en app som finns att ladda ner på Google Play och AppStore. Den tillåter oss att på ett säkert och tryggt sätt möta er patienter direkt i mobilen eller via datorn. 

 

Kan jag träffa min egen doktor i er app?

Syftet och målet med vår app är att ni patienter ska träffa samma personalstyrka online som ni möter hos oss på plats, på någon av våra vårdcentraler. Under januari 2018 kör vi en testperiod och under den perioden möter ni vår egen Dr. Carl-Peter Anderberg vid de digitala vårdbesöken. 

 

Varför kommer jag inte fram på telefon ibland?

Trycket på våra telefoner är som störst i början av veckan och tidigt om morgonen, det är då som de allra flesta försöker ringa våra olika mottagningar. Om du möts av telefonkö rekommenderar vi dig att försöka vid ett annat tillfälle, då trycket lättat något.

 

Tänk också på att du hittar svar på många frågor på vår hemsida eller använd 1177 Vårdguidens e-tjänster för att komma i kontakt med oss. 

 

Hur långa är era väntetider generellt?

Hur länge du får vänta på att få tid till läkaren beror bland annat på årstid och infektionsläge. Självklart utför vi ett konstant arbete för att korta ner väntetiderna, till exempel genom vår satsning på lättakuten på Avenyn, där vi dagligen släpper tillgängliga läkartider som kan bokas direkt på vår hemsida.

 

Kan jag maila medicinska frågor till er?

Då e-post inte är krypterat och därför inte en tillräckligt säker plattform, ser vi istället att alla medicinska frågor ställs  via telefon eller via 1177 Vårdguidens e-tjänster, där du loggar in med din e-legitimation.

 

Hur långa är läkarbesöken på lättakuten?

Eftersom vi vill kunna hjälpa alla som kommer till oss, är våra läkarbesök på lättakuten kortare än vanliga besök och därför kan man bara ta upp en sak. Välj det som besvärar dig mest just idag. Om du har flera problem som du behöver ta upp med läkaren, som kräver mer tid, bokar vi in dig för ett längre besök. Då får du vid ett separat tillfälle hjälp med dina andra besvär. 

 

Vad innebär att lista sig?

Att välja vårdcentral kallas för att lista sig. För att vi ska kunna ge dig så snabb hjälp som möjligt vid behov av vård, behöver du vara listad hos oss. Det kostar inget att lista sig, men om du är olistad kostar ditt besök mer. Om du går till den vårdcentral du tillhör får du vid ett läkarbesök betala 100 kr, istället för 300 kr om du skulle gå någon annanstans.

 

Hur väljer jag er som vårdcentral?

Du kan välja oss på flera sätt, bland annat genom att logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster. Det är det snabbaste sättet för dig med e-legitimation.

 

Om du inte har en e-legitimation, kan du beställa en listningsblankett. Genom att fylla i det här formuläret godkänner du att vi skickar en förifylld blankett till din bokföringsadress. Allt du behöver göra sedan är att signera och skicka tillbaka blanketten i det bifogade och frankerade svarskuvertet. Det tar ett dygn för din listningsansökan att gå igenom, från och med att vi registrerar din blankett. Självklart kan du också titta förbi eller ringa oss och be om en listningsblankett.

 

Vad kostar ett besök hos er?

Då våra vårdcentraler är anslutna till Västra Götalandsregionen, innebär det att vi följer gällande prislista för patientavgifter inom VG Primärvård. Det innebär att samma avgifter gäller, oavsett vilken ansluten vårdgivare du väljer. För listade patienter gäller nedan:

 

Läkarbesök                                 100 kr
Sjuksköterskebesök                   50 kr
Psykolog                                       50 kr

 

Hur långt före min resa bör jag vaccinera mig? 

Eftersom man vaccineras efter en individuell bedömning från gång till gång beroende på typ av resa, tidigare vaccinationer och andra faktorer, är det svårt att ge exakta tidsramar som gäller för alla. Men en bra riktlinje att följa är att man bör komma in för en resevaccinationsrådgivning så snart man har bokat en resa, alternativt att man bör påbörja en vaccination helst 6 veckor före avresa. 

 

Kontaktuppgifter

 

 

Kungsportsläkarna

Kungsportsavenyen 33
031 - 33 99 970

 

Kvarterskliniken Lorensberg

Kungsportsavenyen 33

031 - 33 99 303

 

Kvarterskliniken Husaren

Husargatan 44, Göteborg
031 - 33 99 309

 

Kvarterskliniken Tanum

Affärsvägen 3, Tanumshede
0525 - 640 40 

  

Vill du veta mer?

Undrar du något som inte framgår av sammanställningen här bredvid? Skicka oss din fråga så besvarar vi den så snart vi kan! Observera! Inga medicinska ärenden hanteras via mail. Använd istället kontaktuppgifterna ovan.

 

 

  

Vill du lista dig? 

Fyll i dina uppgifter härnedan så skickar vi hem en förifylld listningsblankett till din folkbokföringsadress. Signera och återsänd till oss i bifogad svarkuvert så tar vi hand om resten. 

Välj oss