• Lista dig hos oss!

  Välkommen att bli patient hos oss! 

   

  För att vi ska kunna ge så snabb hjälp som möjligt vid behov av vård behöver du vara listad. Att lista sig innebär att du väljer vilken vårdcentral du vill höra till.

   

  Välj oss!

   

  Lista dig hos oss!
 • kungsportsavenyen kvarterskliniken lättakut

  Avenyns lättakut 

   

  Hit välkomnar vi dig med nytillkomna, lättare åkommor som halsont eller urinvägsinfektion. Kom in och blir hjälpt, telefonrådgivning behövs. Varmt välkommen!

 • vaccinmottagning resevaccin

  Bokat vinterns resa?

   

  Se till att uppdatera ditt och din familjs skydd. Våra specialister vaccinerar mot det mesta, från inhemska hot som influensa och TBE till skydd inför din utlandsresa.

   

  Vaccinmottagning Göteborg 

  Vaccinmottagning Tanum

 • bvc göteborg tanum

  Barnavårdscentral

   

  Välkommen till vår BVC! Här stöttar vi våra föräldrar i er föräldraroll och hjälper er med era barn från ålder 0-6 år. Vi erbjuder även kostnadsfria föreläsningar, kurser mm.

   

  BVC Göteborg

  BVC Tanum

 • seniordam äldremottagning

  Äldremottagning

   

  Välkommen till vår äldremottagning på Avenyn i Göteborg. Här tar vi extra hand om dig som är 85+.

   

  Ring oss på 031 - 33 99 970 för mer information.

 • intyg göteborg och tanum

  Intyg

   

  Dags att förnya dina intyg? Eller göra ett nytt? Vi utför de flesta, välkommen att boka tid.

   

  Läs mer här!

Frågor och svar 

 

Här har vi samlat och besvarat några vanliga frågor som ställs till oss. Hittar du inte svaret på din fråga här, eller har du andra funderingar som du gärna vill ha svar på? Använd kontaktuppgifterna du finner här bredvid/längre ner.

 

Vad är Kvarterskliniken Online?

Kvarterskliniken - Vård Online, heter vår digitala mottagning som finns i form av en app som finns att ladda ner på Google Play och AppStore. Den tillåter oss att på ett säkert och tryggt sätt möta er patienter direkt i mobilen eller via datorn. 

 

Kan jag träffa min egen doktor i er app?

Syftet och målet med vår app är att ni patienter ska träffa samma personalstyrka online som ni möter hos oss på plats, på någon av våra vårdcentraler. Under 2018 kör vi en testperiod och under den perioden möter ni vår egen Dr. Carl-Peter Anderberg vid de digitala vårdbesöken. Tillägg görs kontinuerligt.

 

Varför kommer jag inte fram på telefon ibland?

Trycket på våra telefoner är som störst i början av veckan och tidigt om morgonen, det är då de allra flesta försöker ringa våra olika mottagningar. Om du möts av telefonkö rekommenderar vi dig att försöka vid ett annat tillfälle, då trycket lättat något.

 

Tänk också på att du hittar svar på många frågor på vår hemsida eller använd 1177 Vårdguidens e-tjänster för att komma i kontakt med oss. 

 

Hur långa är era väntetider generellt?

Hur länge du får vänta på att få tid till läkaren beror bland annat på årstid och infektionsläge. Självklart utför vi ett konstant arbete för att korta ner väntetiderna, till exempel genom Lättakuten på Avenyn. Hit är du välkommen utan att behöva boka tid eller gå via en telefonrådgivning.

 

Kan jag maila medicinska frågor till er?

Då e-post inte är krypterat och därför inte en tillräckligt säker plattform, ser vi istället att alla medicinska frågor ställs  via telefon eller via 1177 Vårdguidens e-tjänster, där du loggar in med din e-legitimation, väljer vårdgivare och därefter kan välja vad du behöver hjälp med. Du kan boka en tid, om-  och avboka en tid, önska receptförnyelse, skicka meddelanden mm.

 

Vad innebär att lista sig?

Att välja vårdcentral kallas för att lista sig. För att vi ska kunna ge dig så snabb hjälp som möjligt vid behov av vård, behöver du vara listad hos oss. Det kostar inget att lista sig, men om du är olistad kostar ditt besök mer. Om du går till den vårdcentral du tillhör får du vid ett läkarbesök betala 100 kr, istället för 300 kr om du skulle gå någon annanstans.

 

Hur väljer jag er som vårdcentral?

Du kan välja oss på flera sätt, bland annat genom att logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster. Det är det snabbaste sättet för dig med e-legitimation.

 

Du kan även titta förbi och signera en listningsblankett direkt hos oss på plats, alternativt ringa oss så skickar vi en listningsblankett hem till dig. Det tar ett dygn för din listningsansökan att gå igenom, från och med att vi registrerar din signerade blankett.

 

Vad kostar ett besök hos er?

Då våra vårdcentraler är anslutna till Västra Götalandsregionen, innebär det att vi följer gällande prislista för patientavgifter inom VG Primärvård. Det innebär att samma avgifter gäller, oavsett vilken ansluten vårdgivare du väljer. För listade patienter gäller nedan:

 

Läkarbesök                                 100 kr
Sjuksköterskebesök                   50 kr
Psykolog                                       50 kr

 

Hur långt före min resa bör jag vaccinera mig? 

Eftersom man vaccineras efter en individuell bedömning från gång till gång beroende på typ av resa, tidigare vaccinationer och andra faktorer, är det svårt att ge exakta tidsramar som gäller för alla. En bra riktlinje att följa är att man bör komma in för en resevaccinationsrådgivning så snart man har bokat en resa, alternativt påbörja en vaccination helst 6 veckor före avresa. 

 

Kontaktuppgifter

 

Via 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du med e-legitimation enkelt få kontakt med oss online: boka, av- och omboka tid, skicka meddelanden, lista dig, be om receptförnyelse och mycket mer. Alternativt ring oss med kontaktuppgifterna nedan.

 

 

Kungsportsläkarna

Kungsportsavenyen 33
031 - 33 99 970

 

Kvarterskliniken Lorensberg

Kungsportsavenyen 33

031 - 33 99 303

 

Kvarterskliniken Husaren

Husargatan 44, Göteborg
031 - 33 99 309

 

Kvarterskliniken Tanum

Affärsvägen 3, Tanumshede
0525 - 640 40