• vård på dina villkor

  Vi önskar er alla en riktigt, riktigt härlig sommar!

   

  Ps. Vi har öppet precis som vanligt hela sommaren. Välkomna!

 • vaccinmottagning resevaccin

  Vi kan vaccin

  Våra specialister vaccinerar mot det mesta, från inhemska hot som influensa och TBE till skydd inför din utlandsresa.

   

  Vaccinmottagning Göteborg

  Vaccinmottagning Tanum 

 • bvc göteborg tanum

  Barnavårdscentral

  Välkommen till vår BVC! Här stöttar vi våra föräldrar i er föräldraroll och hjälper er med era barn från ålder 0-6 år. Vi erbjuder även kostnadsfria föreläsningar, kurser mm.

   

  BVC Göteborg

  BVC Tanum

 • Välj oss!

  Välkommen att bli patient hos oss! 

   

  För att vi ska kunna ge så snabb hjälp som möjligt vid behov av vård behöver du vara listad. Att lista sig innebär att du väljer vilken vårdcentral du vill höra till.

   

  Läs mer här.

 • kungsportsavenyen kvarterskliniken lättakut

  Avenyns lättakut!

  Hit välkomnar vi dig med nytillkomna, lättare åkommor som halsont eller urinvägsinfektion. Du bokar direkt online, ingen telefonrådgivning behövs.

   

  Från midsommar har lättakuten sommaruppehåll och öppnar åter i höst.

   

  Boka din tid här!

 • seniordam äldremottagning

  Äldremottagning

   

  Välkommen till vår äldremottagning på Avenyn i Göteborg. Här tar vi extra hand om dig som är 85+.

   

  Ring oss på 031 - 33 99 970 för mer information.

 • Intyg

  Dags att förnya dina intyg? Eller göra ett nytt? Vi utför de flesta, välkommen in!

   

  Läs mer här.

Frågor och svar
 

Här har vi samlat och besvarat några vanliga frågor som ställs till oss. Hittar du inte svaret på din fråga här, eller har du andra funderingar som du gärna vill ha svar på? Ställ då din fråga till oss via formuläret här bredvid. Där kan du även lämna synpunkter utan att ställa en fråga. Tänk på att inga medicinska ärenden kan hanteras via formuläret.

 

Varför kommer jag inte fram på telefon ibland?

Trycket på våra telefoner är som störst i början av veckan och tidigt om morgnarna, det är då som de allra flesta försöker ringa våra olika mottagningar. Om du möts av telefonkö rekommenderar vi dig att försöka vid ett annat tillfälle, då trycket lättat något.

 

Tänk också på att du hittar svar på många frågor på vår hemsida eller via 1177 Vårdguidens e-tjänster (tidigare Mina Vårdkontakter). 

 

Hur långa är era väntetider generellt?

Hur länge du får vänta på att få tid till läkaren beror bland annat på årstid och infektionsläge. Självklart utför vi ett konstant arbete för att korta ner väntetiderna, till exempel genom vår satsning på lättakuten på Avenyn, där vi dagligen släpper tillgängliga läkartider som kan bokas direkt på vår hemsida.

 

Kan jag maila medicinska frågor till er?

Då e-post inte är krypterat och därför inte en tillräckligt säker plattform, ser vi istället att alla medicinska frågor ställs  via telefon eller via 1177 Vårdguidens e-tjänster, där du loggar in med din e-legitimation.

 

Har ni lättakut på alla era vårdcentraler?

I dagsläget har vi endast igång vår lättakut på Avenyn.

 

Hur långa är läkarbesöken på lättakuten?

Eftersom vi vill kunna hjälpa alla som kommer till oss är våra läkarbesök på lättakuten kortare än vanliga besök. Därför kan man endast ta upp en sak, välj det som besvärar dig mest just idag. Om du har flera problem som du behöver ta upp med läkaren, som kräver mer tid, bokar vi in dig för ett längre besök. Då får du vid ett separat tillfälle hjälp med dina andra besvär. Under sommaren har lättakuten semesteruppehåll. 

 

Vad innebär att lista sig?

Att välja vårdcentral kallas för att lista sig. För att vi ska kunna ge dig så snabb hjälp som möjligt vid behov av vård behöver du vara listad. Det kostar inget att lista sig, men om du är olistad kostar ditt besök mer. Om du går till den vårdcentral du tillhör får du vid ett läkarbesök betala 100 kr, istället för 300 kr om du skulle gå någon annanstans.

 

Hur väljer jag er som vårdcentral?

Du kan välja oss på flera sätt, bland annat genom att logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster. Det är det snabbaste sättet för dig med e-legitimation. Om du inte har en e-legitimation, kan du beställa en listningsblankett genom att fylla i det här formuläret. Självklart kan du också titta förbi eller ringa oss och be om en listningsblankett.

 

Vad kostar ett besök hos er?

Då våra vårdcentraler är anslutna till Västra Götalandsregionen, innebär det att vi följer gällande prislista för patientavgifter inom VG Primärvård. Det innebär att samma avgifter gäller, oavsett vilken ansluten vårdgivare du väljer. För listade patienter gäller nedan:

 

Läkarbesök                                 100 kr
Sjuksköterskebesök                   50 kr
Psykolog                                       50 kr

 

 

 

 

Kontaktuppgifter
 

Kungsportsläkarna

Kungsportsavenyen 33
031 - 33 99 970

 

Kvarterskliniken Lorensberg

Kungsportsavenyen 33

031 - 33 99 303

 

Kvarterskliniken Husaren

Husargatan 44, Göteborg
031 - 33 99 309

 

Kvarterskliniken Tanum

Affärsvägen 3, Tanumshede
0525 - 640 40

 

 

 

Vill du veta mer?

 

Undrar du något som inte framgår av sammanställningen här bredvid? Skicka oss din fråga så besvarar vi den så snart vi kan! 

 

 

 

 

Vill du lista dig?

 

Fyll i dina uppgifter härnedan så skickar vi hem en förifylld listningsblankett till din folkbokföringsadress. Signera och återsänd till oss i bifogad svarkuvert så tar vi hand om resten.

 

Välj oss