Nyheter

Trevlig sommar!

2017-06-22 14:20:31

 

Midsommar är här och med den årets allra längsta dagar som vi hoppas ni njuter av så mycket ni bara kan och samlar energi inför vintern. Då vårdbehovet från våra patienter historiskt sett minskar under sommarmånaderna gör så även vår bemanning i mindre utsträckning. Oavsett har vi öppet precis som vanligt hela sommaren på alla våra vårdcentraler.

 

Vi önskar er en riktigt härlig, lång, varm och utvilande sommar,

 

Vi ses i höst!

 

Vi öppnar lättakut!

2017-05-18 14:50:15

 

Torsdagen den 1 juni 2017 öppnar vi vår lättakut på Kungsportsavenyen 33, mitt i centrala Göteborg. Hit välkomnar
vi dig med nytillkomna lättare åkommor, som t ex halsont, hosta och urinvägsinfektion. Nya besökstider öppnas upp
dagligen för bokning online via vår webtidbok som släpps 31 maj. Ingen telefonrådgivning behövs.

 

Vi informerar löpande både här och på Facebook så håll utkik.

 

Låt nedräkningen börja!

 

Följ och gilla oss på Facebook!

2017-05-04 14:10:51

 

Ni vet väl om att vi även finns på Facebook? Varje vårdcentral har en egen sida för att enklare och snabbare nå ut med aktuell information, nyheter, erbjudanden mm till er, våra kunder och patienter.

 

Följ antingen Kungsportsläkarna, Kvarterskliniken Lorensberg, Kvarterskliniken Husaren eller Kvarterskliniken Tanum.

 

Vi ses online!

 

följ och gilla oss på facebook

 

Hej fästingar!

2017-04-19 09:00:29

 

Det är inte bara vi människor som vaknar till liv med vårens allt varmare strålar utan även fästingarna. Se till att ditt eget och dina barns skydd är uppdaterat, framförallt om ni tänker vistas ute i naturen. En massa mer information om fästingar och de sjukdomar de bär på kan ni läsa om på www.fasting.nu

 

Vi vaccinerar på alla våra vårdcentraler, drop-in gäller. Pris 350 kr per vuxendos och 300 kr per barn. Studentrabatt på 15% gäller också precis som vanligt. Se våra respektive vårdcentralers hemsidor ovan för aktuella öppettider.

 

Varmt välkomna förbi!

 

God Jul & Gott Nytt År

2016-12-21 10:36:34

 

Vi vill tacka alla våra patienter och kunder för ett härligt 2016 och önska er en riktigt, riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Vi ser med värme fram emot att få fortsätta utvecklas, utmanas, förbättras och förnyas tillsammans med er in i det nya året. För att kunna prioritera våra förbättringsområden är vi därför tacksamma om ni tar en minut att fylla i synpunktsformulären ni hittar på respektive vårdcentrals sida och berättar för oss vad ni tycker. Vad gör oss bra, vad gör oss mindre bra, vad kan vi fokusera på härnäst, vad kan vi göra bättre mm. Era åsikter är för oss mycket värdefulla i vårt utvecklingsarbete.

 

Inför helgerna vill vi även passa på att uppdatera er om våra öppettider. Vårdcentralerna har öppet som vanligt, helgfria vardagar kl 8.00 - 17.00. Drop-in tiderna för vaccin är något minskade, se respektive ort för mer detaljerad information. Vi vill även göra er uppmärksamma på att ni är välkomna till våra respektive jourcentraler när vi har stängt, vardagar kl 17.00 - 22.00 och röda dagar kl 10.00 - 16.00. Obs! I dagens Veckocis har tryckfelsnisse varit framme, jouren har alltså öppet 17-22 (inte 17-12) på helgfria vardagar och röda dagar 10-16. Vi ber om ursäkt för förvirringen!

 

Än en gång,

God Jul & Gott Nytt År!

 

Årets säsongsinfluensa

2016-11-02 13:00:00

 

Riskerar du att smittas av influensa? Genom att vaccinera dig får immunförsvaret hjälp att skydda kroppen mot viruset. 

 

Rekommendationer från Smittskyddsenheten Västra Götalandsregionen

Du löper större risk att bli allvarligt sjuk och bör vaccinera dig om du är: 

- 65 år och äldre
- gravid
- vuxen eller barn över 6 månader med följande sjukdomar eller tillstånd: kronisk hjärtsjukdom, kronisk lungsjukdom, till exempel kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL) och svår astma
- andra tillstånd som leder till nedsatt lungfunktion eller försämrad hostkraft, till exempel extrem fetma, neuromuskulära sjukdomar och flerfunktionshinder
- kronisk leversvikt eller njursvikt
- diabetes
- tillstånd som innebär kraftigt nedsatt immunförsvar på grund av sjukdom eller behandling

 

Vänligen välj någon av våra vårdcentraler nedan för att läsa om öppettider mm. Vi börjar vaccinera onsdagen den 9 november.

 

Pris 100 kr för högriskpatienter
Pris 180 kr för övriga

 

Kungsportsläkarna
Kungsportsavenyn 33, Göteborg
031 - 33 99 970

 

Kvarterskliniken Husaren
Husargatan 44, Göteborg
031 - 33 99 970

 

Kvarterskliniken Tanum
Affärsvägen 3, Tanum
0525 - 640 40

 

Välkomna!

Skydd inför resa

2016-10-06 15:56:41

 

Under perioden oktober - december har vi högsäsong vad gäller resevaccin. Många bokar just nu in vinterns resor till länder i när och fjärran och för att göra resan så fylld av positiva minnen och upplevelser som möjligt, glöm inte bort att se över och ev uppdatera ert skydd. I vissa fall behöver det göras upp till fyra veckor innan avfärd.

 

På våra vaccinationsmottagningar i Göteborg och Tanum står våra specialister inom resemedicin redo att ta hand om er oavsett behov. Klicka er vidare till aktuell mottagning nedan för mer information, öppettider och bokning.

 

Kungsportsläkarna
Kungsportsavenyn 33, Göteborg
031 - 33 99 970

 

Kvarterskliniken Tanum
Affärsvägen 3, Tanumshede
0525 - 640 40

 

Ha en härlig resa!

Alla gynnas av god hälsa

2016-09-20 14:08:28

 

Nu är hösten här och med den ofta tankar om förändring och förbättring vad gäller hälsa och välmående. En förutsättning för att uppnå en god hälsa är medvetenhet och kunskap kring vad en hälsosam livsstil innebär och hur den påverkar vårt välbefinnande. Utöver regelbunden träning och en välbalanserad kost är ett bra komplement att kontinuerligt genomföra en hälsoundersökning och förhoppningsvis på så sätt tidigt upptäcka ev sjukdomar och besvär. 

 

På våra Kvarterskliniker på Avenyn i centrala Göteborg och på Affärsvägen i Tanum utför vi just detta. Både för dig som privatperson och för er som företag. Med över femton års erfarenhet av förebyggande hälsoundersökningar och att vi genom dessa har följt våra kunders hälsa på ett systematiskt och kvalitativt sätt över tiden känner vi oss trygga i vårt upplägg.

 

Är ni nyfikna och vill veta mer eller boka tid direkt är det bara att maila oss på foretag@kvarterskliniken.se eller ring 031 - 33 99 318. 

 

Välkommen!

Avenyns shoppingkväll

2016-09-15 10:52:49

 

avenyns shoppingkväll

 

Fredagen den 23 september anordnar Avenyn en shoppingkväll där flertalet butiker förlänger sina öppettider, även vi! Kungsportsläkarnas vaccinationsmottagning på Kungsportsavenyen 33 i Göteborg håller öppet från kl 8.30 fram till 18.00. Då är du och din familj varmt välkomna till oss för vaccinering mot inhemska hot och resevaccin.

 

Vi vaccinerar mot fästingburen hjärninflammation, TBE, vanlig hjärnhinneinflammation, lunginflammation, hepatit A och B, vi uppdaterar ert grundskydd och mycket mer. Läs mer om oss och vad vi erbjuder genom denna länk och se även Avenyns hemsida för mer information om kvällen i helhet.

 

Vi ses fredagen den 23 september!

Jourcentral Tanumshede

2016-07-12 16:00:00

 

Äntligen har vi nått en överenskommelse med Närhälsan och fått till ett avtal om att även ni som är listade hos oss på Kvarterskliniken Tanum är välkomna till Närhälsans kväll- och helgjour i Tanumshede till samma kostnad som alla andra (100 kr per läkarbesök) från och med 1 september.

 

Deras öppettider är helgfria vardagar 17-22 och helger/röda dagar 10-16. Våra öppettider är som vanligt helgfria vardagar 8-17 även hela sommaren.

 

Med den glada nyheten önskar vi er alla en riktigt härlig sommar!