Nyheter

Vaccination mot mässling

2018-01-15 11:53:19

 

Från 1177 Vårdguiden:

 

"Mässlingen är en mycket smittsam virussjukdom som är ovanlig i Sverige men vanligare utomlands. Infektionen ger bland annat hög feber och utslag på kroppen. Sjukdomen kan bli allvarlig och ge följdsjukdomar som lunginflammation och öroninflammation.

 

De allra flesta barn vaccineras mot mässling vid 18 månaders ålder i det allmänna vaccinationsprogrammet för barn. Därför är sjukdomen ovanlig i Sverige.

 

Alla bör ha skydd mot mässling, och det är extra viktigt inför resor utomlands."

 

Flera fall har konstaterats den senaste månaden och det är därför viktigt med ökad uppmärksamhet och kunskap. Vill du veta mer? Läs mer genom att följa denna länk eller ring 1177 för rådgivning och mer information.

 

Obs! Uppdatering! 2018-01-16 beslutade Västra Götalandsregionen att införa en kostnadsfri vaccination mot mässling till personer i VGR födda 1960 och senare med osäker immunitet. Läs mer genom denna länk. Vaccinationen ska utföras av den vårdcentral där du som patient är listad. Erbjudandet gäller hela 2018. Är du listad hos någon av våra vårdcentraler? Använd länkarna nedan för att se när vi kan ta emot dig:

 

Vaccinmottagning Göteborg

Vaccinmottagning Tanum

 

Träffa oss online!

2017-12-27 08:09:53

 

En glädjande nyhet! Vi har lyssnat på våra patienter och är nu väldigt glada över att kunna presentera en ny typ av tjänst för oss, digitala vårdmöten! Genom Kvartersklinikens egna app kommer du kunna boka in ett videomöte med en av våra läkare. Ett möte som kan utföras var du än befinner dig, så länge du har en mobil eller dator med dig. Få reda på mer genom att följa denna länk. 

 

Vi smygstartar redan i januari 2018 och kommer successivt släppa fler och fler bokningsbara tider. Tiderna kommer endast kunnas bokas via appen eller genom ovanstående länk.

 

För våra listade patienter är avgiften 100 kr, för övriga 300 kr. För er under 19 år, över 85 år eller med frikort är mötet avgiftsfritt. Om du som inte är listad, listar om dig via 1177 Vårdguidens e-tjänster innan midnatt dagen före din bokade tid, betalar även du endast 100 kr. Vi skickar ut en kontantfaktura efter mötet eller så betalar du med Swish, mer information finner du i appen.

 

Ladda ner appen redan idag på App Store eller Google Play och håll utkik!

 

Vi ses online!

Tack för året som gått!

2017-12-22 13:17:06

 

Vi vill tacka alla våra patienter för året som gått och önska er en fantastisk julledighet fylld med god mat, kärlek och värme. Vi går mot ett spännande år och kommer redan i mellandagarna avslöja årets första nyhet! En tjänst vi vet är efterfrågad av er och som vi är mycket glada över att äntligen få igång.

 

Under helgerna har alla våra vårdcentraler öppet som vanligt helgfria vardagar kl 08.00 - 17.00. De röda dagarna håller vi däremot stängt. Ni ser vaccinationsmottagningarnas öppettider genom att följa nedanstående länkar. 

 

Vaccinationsmottagning Göteborg, Avenyn 33

Vaccinationsmottagning Tanum, Affärsvägen 3

 

God Jul & Gott Nytt År!

 

PTP-psykolog sökes!

2017-12-11 07:45:00

PTP-psykolog till vårdcentral i centrala Göteborg!

 

20 PTP-tjänster! Vi erbjuder PTP under handledning på kvalitetscertifierade arbetsplatser och du kommer vara en del i regionens uppskattade PTP-program. Starta karriären i en region som erbjuder stimulerande arbetsuppgifter och satsar på psykologers utveckling. Vi söker dig som med din kunskap och ditt engagemang vill vara med och göra skillnad - välkommen med din ansökan!

 

Vi på Kvartersklinikerna arbetar för att bedriva bäst möjliga vård för våra totalt 20 000 listade patienter fördelade på tre mottagningar, två i Göteborg och en i Tanumshede. Här på Avenyn finner ni vår största enhet med ca 10 000 listade patienter. Vi driver Göteborgs största vaccinationsmottagning på samma adress, barnavårdscentral, vi utfärdar intyg och utför företagshälsovård. Den psykosociala mottagningen för alla våra listade patienter i Göteborg, ca 15 000, finns också här på Avenyn. Vi är ett tätt sammansvetsat team gör vårt bästa för att tillgodose våra patienters behov. Tillsammans med övriga kollegor utgör vi ett stort och glatt gäng som ser väldigt mycket fram emot att få träffa och välkomna en ny medlem.

 

Du kommer utgöra en del av teamet på samtalsmottagningen som består av två psykologer och en kurator. Vi eftersträvar en hög tillgänglighet och professionell hjälp för våra patienter. Vår främsta arbetsmetod är korttidsterapi, framförallt KBT, men behandlingen anpassas efter patientens behov. Du kommer få genomföra bedömningssamtal och behandla patienter med psykisk ohälsa på primärvårdsnivå. Behandling kan utformas såväl som gruppbehandling som individuell samtalskontakt. Vi försöker ständigt utveckla vår verksamhet för att vara en samtalsmottagning i framkant, där du kommer vara en del i vårt fortsatta arbete.

 

Krav: psykologexamen

Anställningsperiod: 2018-03-01 -- 2019-02-28

Deadline för ansökan: 2018-01-07

Ansök till: rekrytering@kvarterskliniken.se, märk din ansökan "PTP-psykolog"

Klicka här för att komma till annonsen på Arbetsförmedlingen.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

Skydd mot årets influensa

2017-10-27 18:19:10

 
Med start tisdagen den 7 november 2017 vaccinerar vi alla våra listade patienter mot årets säsongsinfluensa enligt tiderna nedan.

 

Influensan sprids genom hosta, nysningar och närkontakt och det är därför enkelt att bli smittad. Vanliga symptom är hosta, hög feber och värk i huvud, muskler och leder. Även om influensan är ofarlig för de flesta kan andra bli svårt sjuka. Därför subventioneras de patienter som tillhör en riskgrupp.

 

Om något av nedanstående stämmer in på dig löper du större risk att bli allvarligt sjuk och bör därför vaccinera dig. Du betalar endast 100 kr hos din vårdcentral.

 

- 65 år eller äldre
- gravid
- barn över 6 månader eller vuxna med följande sjukdomar:

* kronisk hjärtsjukdom
* kronisk lungsjukdom (t ex kronisk obstruktiv lungsjukdom, KOL, och svår astma
* andra tillstånd som leder till nedsatt lungfunktion eller försämrad hostkraft, t ex extrem fetma, neuromuskulära sjukdomar, flerfunktionshinder

- kronisk leversvikt eller njursvikt
- diabetes
- tillstånd som innebär kraftigt nedsatt immunförsvar på grund av sjukdom eller behandling

 

Vi vaccinerar även våra andra patienter och för er kostar det 180 kr. Följande öppettider gäller för influensavaccinering:

 

Kungsportsläkarna & Kvarterskliniken Lorensberg

Kungsportsavenyen 33, Göteborg
7-9 november kl 09.00 - 15.00
14-16 november kl 09.00 - 15.00
27-29 november kl 09.00 - 15.00 (extrainsatt tid!)

 

Kvarterskliniken Husaren

Husargatan 44, Göteborg
7-9 november kl 13.00 - 15.30
14-16 november kl 13.00 - 15.30

 

Kvarterskliniken Tanum

Affärsvägen 3, Tanumshede
7 november kl 13.00 - 16.00
8 november kl 09.00 - 12.00
14 november kl 13.00 - 16.00
15-16 november kl 15.00 - 16.00
Från och med 20 november fram till jul: mån-tors 15.00 - 16.00

 

 Välkomna!

 

Träffa oss i Tanum även kvällstid!

2017-09-25 16:42:45

 

Svårt att komma loss från jobbet för att träffa oss? Vi har en lösning!

 

Från och med oktober 2017 ökar vi tillgängligheten genom att förlänga våra öppettider. Vi börjar med att hålla öppet till kl 19 två dagar i veckan, tisdagar och torsdagar, för tidsbokade besök. Dessa tider kommer vi främst prioritera för dig som inte har möjlighet att komma till oss andra tider på dagen, vi ber er övriga om er förståelse för detta.

 

Vaccinmottagningen håller därmed öppet fram till 18.30 dessa dagar, både för drop-in och tidsbokning. Följ denna länk och läs mer om vår vaccinationsmottagning.

 

Välkomna till oss på Kvarterskliniken Tanum!

 

Vill du lära dig mer om sömn?

2017-09-19 08:45:57

 

Lider du av sömnsvårigheter? Eller bara vill lära dig mer om sömn? Då är du varmt välkommen till vår sömnföreläsning!

 

Tisdagen den 10 oktober kl 17.15 - 18.45 på Kungsportsavenyen 33, Göteborg, kommer en av våra psykologer berätta om varför vi sover, vilka faktorer som påverkar samt ge konrekta tips på olika beteendeförändringar för att förändra ens sömnmönster.

 

Föreläsningen är kostnadsfri, oavsett om du är listad eller ej. Däremot kommer vi debitera den som uteblir utan att ha avbokat sin plats senast 24 timmar innan. Antalet platser är begränsat så maila namn, adress och mobilnummer till anmalan@kvarterskliniken.se för att säkra din plats senast 5 oktober. Din amälan har gått igenom först när du fått en bekräftelse. 

 

Välkommen!

Avenyns lättakut igång igen!

2017-08-28 15:31:33

 

Måndagen den 4 september öppnar vår lättakut igen för hösten på Kungsportsavenyen 33 i Göteborg.

 

Hit välkomnar vi dig med akut påkomna lättare symptom, t ex allergi, buksmärtor, urinvägsinfektion, halsont, ögoninfektion m fl, för snabb hjälp och lindring. Nya tider släpps dagligen och ditt besök bokar du direkt online via denna länk. Du behöver alltså inte ringa oss i förväg. Vänligen observera att det är ett 15-minutersbesök som gäller så kom i tid för att inte riskera att förlora din bokning. Både du som är listad samt olistad är välkommen. Du som listad betalar som vanligt 100 kr och om du är olistad 300 kr, frikort gäller.

 

Har du däremot besvär sedan en längre tid, önskar förnya din sjukskrivning eller om besvären är av psykisk karaktär ber vi dig istället ringa oss på 031 - 33 99 970 eller använda Vårdguidens e-tjänster för att få en längre tid för utredning. 

  

Varmt välkommen till oss! 

 

Kvarterskliniken BVC bjuder in

2017-08-10 09:13:14

 

Vi bjuder in alla föräldrar till våra listade barn att delta i kostnadsfria träffar och kurser med olika teman under året. Datum för höstens aktiviteter börjar spikas och först ut den högt uppskattade HLR-utbildningen som vår trogna föreläsare, Lasse Tjörnvik, en erfaren ambulanssjukvårdare samt instruktör, kommer och lär ut vid tre tillfällen under hösten på Kungsportsavenyn 33 i Göteborg. Efter utbildningen kommer ni veta hur ni utför HLR samt förstahjälpen på barn, en kunskap väl värd tiden.

 

Antalet platser är begränsat så anmäl er i god tid. Ni finner mer information, datum och hur ni anmäler er via följande länk:

 

Kvarterskliniken BVC Göteborg

 

Nya datum för övriga föreläsningar bokas in allteftersom så håll utkik.

 

Varmt välkomna!

 

Trevlig sommar!

2017-06-22 14:20:31

 

Midsommar är här och med den årets allra längsta dagar som vi hoppas ni njuter av så mycket ni bara kan och samlar energi inför vintern. Då vårdbehovet från våra patienter historiskt sett minskar under sommarmånaderna gör så även vår bemanning i mindre utsträckning. Oavsett har vi öppet precis som vanligt hela sommaren på alla våra vårdcentraler.

 

Vi önskar er en riktigt härlig, lång, varm och utvilande sommar,

 

Vi ses i höst!