Nyheter

Vaccination mot mässling

2018-01-15 11:53:19

 

Från 1177 Vårdguiden:

 

"Mässlingen är en mycket smittsam virussjukdom som är ovanlig i Sverige men vanligare utomlands. Infektionen ger bland annat hög feber och utslag på kroppen. Sjukdomen kan bli allvarlig och ge följdsjukdomar som lunginflammation och öroninflammation.

 

De allra flesta barn vaccineras mot mässling vid 18 månaders ålder i det allmänna vaccinationsprogrammet för barn. Därför är sjukdomen ovanlig i Sverige.

 

Alla bör ha skydd mot mässling, och det är extra viktigt inför resor utomlands."

 

Flera fall har konstaterats den senaste månaden och det är därför viktigt med ökad uppmärksamhet och kunskap. Vill du veta mer? Läs mer genom att följa denna länk eller ring 1177 för rådgivning och mer information.

 

Obs! Uppdatering! 2018-01-16 beslutade Västra Götalandsregionen att införa en kostnadsfri vaccination mot mässling till personer i VGR födda 1960 och senare med osäker immunitet. Läs mer genom denna länk. Vaccinationen ska utföras av den vårdcentral där du som patient är listad. Erbjudandet gäller hela 2018. Är du listad hos någon av våra vårdcentraler? Använd länkarna nedan för att se när vi kan ta emot dig:

 

Vaccinmottagning Göteborg

Vaccinmottagning Tanum

 

Arkiv