• Lista dig hos oss!

  Välkommen att bli patient hos oss! 

   

  För att vi ska kunna ge så snabb hjälp som möjligt vid behov av vård behöver du vara listad. Att lista sig innebär att du väljer vilken vårdcentral du vill höra till.

   

  Välj oss!

   

  Lista dig hos oss!
 • kungsportsavenyen kvarterskliniken lättakut

  Avenyns lättakut 

   

  Hit välkomnar vi dig med nytillkomna, lättare åkommor som halsont eller urinvägsinfektion. Kom in och blir hjälpt, telefonrådgivning behövs. Varmt välkommen!

 • vaccinmottagning resevaccin

  Bokat vinterns resa?

   

  Se till att uppdatera ditt och din familjs skydd. Våra specialister vaccinerar mot det mesta, från inhemska hot som influensa och TBE till skydd inför din utlandsresa.

   

  Vaccinmottagning Göteborg 

  Vaccinmottagning Tanum

 • bvc göteborg tanum

  Barnavårdscentral

   

  Välkommen till vår BVC! Här stöttar vi våra föräldrar i er föräldraroll och hjälper er med era barn från ålder 0-6 år. Vi erbjuder även kostnadsfria föreläsningar, kurser mm.

   

  BVC Göteborg

  BVC Tanum

 • seniordam äldremottagning

  Äldremottagning

   

  Välkommen till vår äldremottagning på Avenyn i Göteborg. Här tar vi extra hand om dig som är 85+.

   

  Ring oss på 031 - 33 99 970 för mer information.

 • intyg göteborg och tanum

  Intyg

   

  Dags att förnya dina intyg? Eller göra ett nytt? Vi utför de flesta, välkommen att boka tid.

   

  Läs mer här!

Om oss

 

Kungsportsläkarna och Kvarterskliniken är sprunget ur ägarnas intresse och mångåriga erfarenhet av sjukvård. Vi bedriver primärvård, barnavårdscentraler, vaccinationsmottagningar och hälsovård för både privatpersoner och företag i Göteborg och Tanumshede.

 

Totalt har vi hand om ca 20 000 listade, i Göteborg fördelade på Kungsportsläkarna, Kvarterskliniken Lorensberg och Kvarterskliniken Husaren och lite längre norrut i Tanumshede på Kvarterskliniken Tanum.

 

Vi ägs av läkarna, samtliga specialister i allmänmedicin, Carl-Peter Anderberg, Einar Persson och David Norberg tillsammans med Pactus AB. För mer information kring bland annat bolagsform och ekonomi hänvisar vi till allabolag.se

 

Medarbetare

Hjärtat i vår verksamhet är våra medarbetare. Vi har höga krav på alla som arbetar hos oss och ett exempel på det är den höga utbildnings- och erfarenhetsnivån som är ett måste. Vi är i dagsläget totalt ca 70 medarbetare vilket motsvarar ca 50 heltidstjänster.

 

Att styrningen av verksamheten ska ske så nära patienterna som möjligt är av största vikt. Därför leds våra kliniker av erfarna klinikledare som även arbetar med patientvård utöver det administrativa.

 

Sökandet efter nya kompetenta medarbetare som vill vara med och utveckla verksamheten tillsammans med oss görs kontinuerligt. Se våra lediga tjänster för mer information.

 

Föregående räkenskapsår (juli 2015-juni 2016) hade vi en sjukfrånvaro på 4,14% för kvinnor och 3,14% för män (antal sjuktimmar dividerat med antalet schemalagda arbetstimmar).

 

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna.

 

Kvalitet

Alla våra vårdcentraler är godkända inom Västra Götalandsregionens Primärvård (VGPV) vilka årligen utför en revision av våra verksamheter. Vi arbetar under precis lika villkor som övriga vårdcentraler, både privata såväl som offentliga.

 

Vi är miljöcertifierade enligt Västra Götalandsregionens kriterier och vi deltar i Svedem och Nationella Diabetesregistret (NDR), vilka båda är nationella kvalitetsregister.

 

För kunder med funktionshinder har Tillgänglighetsdatabasen utfört en genomgång av våra vårdcentraler som finns presenterad på deras hemsida.

 

Mål och vision

Varför Kungsportsläkarna och Kvartersklinikerna finns är enkelt, det är som nämnts tidigare på grund av ägarnas intresse och mångåriga erfarenhet av sjukvård tillsammans med en önskan om att bedriva vård på dina villkor. Att lyckas finna en balans mellan era villkor som patienter/kunder och för oss som arbetar här utan att behöva tumma på varken kvalitet eller tillgänglighet.

 

Vår målsättning som vårdcentral att du som patient helt enkelt ska bli "färdigbehandlad" hos oss när det gäller primärvårdsbehov. Om du skulle behöva kvalificerad sjukhusvård ser vi till att du hamnar rätt. Vi strävar efter att anpassa oss efter dina behov vilket vi kallar primärvård på dina villkor.

 

Vårt motto vid vaccinering är vi kan vaccin. För oss innebär det att vi alltid ska kunna ge snabb och professionell service med rådgivning och vaccination både vad gäller skydd inrikes och oberoende av vart du ska resa i världen. Därför ser vi till att våra sjuksköterskor och läkare regelbundet medverkar på kurser för att uppdateras och även fortsättningsvis upprätthålla en hög kompetens.

 

Läs gärna mer under våra verksamheters och vårdcentralers egna sidor.

 

Kontaktuppgifter

 

 

Kungsportsläkarna

Kungsportsavenyen 33
031 - 33 99 970

 

Kvarterskliniken Lorensberg

Kungsportsavenyen 33
031 - 33 99 303

 

Kvarterskliniken Husaren

Husargatan 44, Göteborg
031 - 33 99 309

 

Kvarterskliniken BVC Göteborg

Kungsportsavenyn 33

031 - 33 99 303
bvc@kvarterskliniken.se

 

Kvarterskliniken Tanum

Affärsvägen 3, Tanumshede
0525 - 640 40

 

Kvarterskliniken BVC Tanum

Familjecentralen, Hedeskolan, Tanumshede

0525 - 640 40
bvctanum@kvarterskliniken.se

 

Huvudkontor/ekonomiavdelning

Kungsportsavenyn 33, Göteborg

Box 3005, 400 10 Göteborg

ekonomi@kvarterskliniken.se

 

Vänligen observera att vi av sekretesskäl inte har möjlighet att besvara vårdrelaterade frågor via mail. För alla medicinska ärenden ber vi er istället använda 1177 Vårdguidens e-tjänster eller ring oss.