Om oss
 

Kungsportsläkarna och Kvarterskliniken är sprunget ur ägarnas intresse och mångåriga erfarenhet av sjukvård. Vi bedriver primärvård, barnavårdscentraler, vaccinationsmottagningar och hälsovård för både privatpersoner och företag i Göteborg och Tanumshede. Totalt har vi hand om ca 20 000 listade, i Göteborg fördelade på Kungsportsläkarna, Kvarterskliniken Lorensberg och Kvarterskliniken Husaren och lite längre norrut i Tanumshede på Kvarterskliniken Tanum.

 Vi ägs av läkarna, samtliga specialister i allmänmedicin, Carl-Peter Anderberg, Einar Persson och David Norberg tillsammans med Pactus AB. För mer information kring bland annat bolagsform och ekonomi hänvisar vi till allabolag.se 

 

Medarbetare

Hjärtat i vår verksamhet är våra medarbetare. Vi har höga krav på alla som arbetar hos oss och ett exempel på det är den höga utbildnings- och erfarenhetsnivån som är ett måste. Vi är i dagsläget totalt ca 70 medarbetare vilket motsvarar ca 50 heltidstjänster.

Att styrningen av verksamheten ska ske så nära patienterna som möjligt är av största vikt. Därför leds våra kliniker av erfarna klinikledare som även arbetar med patientvård utöver det administrativa.

Sökandet efter nya kompetenta medarbetare som vill vara med och utveckla verksamheten tillsammans med oss görs kontinuerligt. Se våra lediga tjänster för mer information.

 

 Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna.

 

Kvalitet

Alla våra vårdcentraler är godkända inom Västra Götalandsregionens Primärvård (VGPV) vilka årligen utför en revision av våra verksamheter. Vi arbetar under precis lika villkor som övriga vårdcentraler, både privata såväl som offentliga.

 Vi är miljöcertifierade enligt Västra Götalandsregionens kriterier och vi deltar i Svedem och Nationella Diabetesregistret (NDR), vilka båda är nationella kvalitetsregister.

 För kunder med funktionshinder har Tillgänglighetsdatabasen utfört en genomgång av våra vårdcentraler som finns presenterad på deras hemsida.

 

Mål och vision

Varför Kungsportsläkarna och Kvartersklinikerna finns är enkelt, det är som nämnts tidigare på grund av ägarnas intresse och mångåriga erfarenhet av sjukvård tillsammans med en önskan om att bedriva vård på dina villkor. Att lyckas finna en balans mellan era villkor som patienter/kunder och för oss som arbetar här utan att behöva tumma på varken kvalitet eller tillgänglighet.

Vår målsättning som vårdcentral att du som patient helt enkelt ska bli "färdigbehandlad" hos oss när det gäller primärvårdsbehov. Om du skulle behöva kvalificerad sjukhusvård ser vi till att du hamnar rätt. Vi strävar efter att anpassa oss efter dina behov vilket vi kallar primärvård på dina villkor.

Vårt motto vid vaccinering är vi kan vaccin. För oss innebär det att vi alltid ska kunna ge snabb och professionell service med rådgivning och vaccination både vad gäller skydd inrikes och oberoende av vart du ska resa i världen. Därför ser vi till att våra sjuksköterskor och läkare regelbundet medverkar på kurser för att uppdateras och även fortsättningsvis upprätthålla en hög kompetens.

 

Läs gärna mer under våra verksamheters och vårdcentralers egna sidor.

Kontakta oss

För att komma i kontakt med huvudkontoret, vänligen maila

ekonomi@kvarterskliniken.se, så tar vi hand om ditt ärende. 

 

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.