• Lista dig hos oss!

  Välkommen att bli patient hos oss! 

   

  För att vi ska kunna ge så snabb hjälp som möjligt vid behov av vård behöver du vara listad. Att lista sig innebär att du väljer vilken vårdcentral du vill höra till.

   

  Välj oss!

   

  Lista dig hos oss!
 • kungsportsavenyen kvarterskliniken lättakut

  Avenyns lättakut 

   

  Hit välkomnar vi dig med nytillkomna, lättare åkommor som halsont eller urinvägsinfektion. Kom in och blir hjälpt, telefonrådgivning behövs. Varmt välkommen!

 • vaccinmottagning resevaccin

  Bokat vinterns resa?

   

  Se till att uppdatera ditt och din familjs skydd. Våra specialister vaccinerar mot det mesta, från inhemska hot som influensa och TBE till skydd inför din utlandsresa.

   

  Vaccinmottagning Göteborg 

  Vaccinmottagning Tanum

 • bvc göteborg tanum

  Barnavårdscentral

   

  Välkommen till vår BVC! Här stöttar vi våra föräldrar i er föräldraroll och hjälper er med era barn från ålder 0-6 år. Vi erbjuder även kostnadsfria föreläsningar, kurser mm.

   

  BVC Göteborg

  BVC Tanum

 • seniordam äldremottagning

  Äldremottagning

   

  Välkommen till vår äldremottagning på Avenyn i Göteborg. Här tar vi extra hand om dig som är 85+.

   

  Ring oss på 031 - 33 99 970 för mer information.

 • intyg göteborg och tanum

  Intyg

   

  Dags att förnya dina intyg? Eller göra ett nytt? Vi utför de flesta, välkommen att boka tid.

   

  Läs mer här!

Välkommen till oss!

 

För att vi ska kunna ge så snabb hjälp som möjligt vid behov av vård behöver du vara listad. Att lista sig innebär att du väljer vilken vårdcentral du önskar höra till. Om du går till den vårdcentral dit du hör får du vid ett besök betala 100 kr, istället för 300 kr om du skulle gå någon annanstans.

 

Att lista sig

 

Du blir automatiskt listad på den vårdcentral som ligger nämast den adress där du är folkbokförd. Om du vill tillhöra en annan vårdcentral kan du kontakta den vårdcentral du önskar tillhöra och lista dig där. Det kan du göra på flera olika sätt. 

 

Du kan välja vårdcentral genom 1177 Vårdguidens e-tjänster. Det är det enklaste och snabbaste sättet för dig med en e-legitimation. Här kan du logga in och välja vårdcentral direkt via din dator eller mobil. 

 

Ett annat alternativ är att du ringer oss och ber att få en listningsblankett hemskickad, som du därefter får signera och sända tillbaka i medföljande svarskuvert. Självklart står vi för portot. Vi registrerar när blanketten kommit åter till oss och en dag senare är du listad. 

 

En tredje möjlighet är att du kommer förbi den av våra vårdcentraler du önskar tillhöra och signerar en listningsblankett direkt på plats. Dagen efter är du listad. 

 

Varför är det så viktigt med listning?
 

Alla de anslutna vårdcentralernas intäkter från regionen baseras på vilka ni är, de listade patienterna. Inte på hur många besök som utförs. Ju fler listade patienter, desto högre ersättning. Denna ersättning ska därefter täcka allt vad gäller medicinsk utrustning, provtagningar, IT-system, personalkostnader, lokaler mm.

 

Genom din listning visar du ditt stöd för den vårdcentral du har valt. Väljer du oss, ger du oss inte bara förtroendet att få ta hand om dig när du blir sjuk utan även möjligheten att få fortsätta utveckla och förbättra den vision vi har, att vård ska kunna bedrivas på dina villkor.

 

Läs mer om det egna valet av vårdcentral och hur det fungerar i Västra Götaland. 

Kontaktuppgifter

 

 

Kungsportsläkarna

Kungsportsavenyen 33
031 - 33 99 970

 

Kvarterskliniken Lorensberg

Kungsportsavenyen 33
031 - 33 99 303

 

Kvarterskliniken Husaren

Husargatan 44, Göteborg
031 - 33 99 309

 

Kvarterskliniken Tanum

Affärsvägen 3, Tanumshede
0525 - 640 40