Samtalsmottagning på Avenyn

- Möt våra psykologer, kuratorer och psykoterapeuter

Välkommen till Samtalsmottagningen

På grund av begränsad tillgänglighet nu under sommaren så är det inte möjligt att själv boka tid för psykologisk konsultation via vår hemsida. Vi hänvisar dig till att ta kontakt med den vårdcentral du är listad på för att boka en läkartid, som bedömer behovet av psykologisk konsultation. I början av hösten så kommer vi att återgå till vårt tidigare bokningssystem via vår hemsida.


Vi erbjuder psykologisk rådgivning för dig som upplever psykisk ohälsa i form av t.ex. nedstämdhet, oro/ångest, eller stress. Vid ett första besök får du träffa en psykolog och berätta lite om dig själv och det du söker för. Syftet med besöket är att du skall få med dig någon ny strategi eller nytt förhållningssätt till dina problem som kan vara ett steg på vägen för att kunna hantera dem på ett bättre sätt. 

När annan kontakt behövs
Vid frågor kring medicinering, utredning av fysiska åkommor eller sjukskrivningsärenden bör du i första hand träffa en läkare. Vi hänvisar dig då till vårdcentralens telefontider.

Observera att vi endast erbjuder planerad vård, det vill säga ej akuta insatser. Om du besväras av självmordstankar eller andra akuta psykiska besvär hänvisar vi dig till Psykiatriska akutmottagningen på Östra sjukhuset, tel: 031-342 10 00. Öppet dygnet runt.

Vad kostar besöket?
Ett besök på Samtalsmottagningen kostar 50 kr. För mer information kring gällande patientavgifter i Västra Götalandsregionen, läs här

 

 

 

Konsultation via länk

Samtalsmottagningen tar emot patienter som är listade på Kungsportsläkarna, Kvarterskliniken Lorensberg och Kvarterskliniken Husaren.

Vi erbjuder psykologiska konsultationer via videolänk. Observera att vi här inte erbjuder behandling utan endast begränsade konsultationer. För att komma i kontakt med mottagningen behöver du först boka en läkartid.  

psykologbesök digitalt

 

För frågor, ring den av våra vårdcentraler som du tillhör. Telefonnummer hittar du på vårdcentralernas sidor.

Du hittar oss på Kungsportsavenyn 33, våning 3, om det är ditt första besök ber vi dig fylla i en blankett som du hittar i väntrummet. 

Vi erbjuder vanligtvis även KBT via internet, men har för närvarande pausat den tjänsten över sommaren. Möjligheten kommer att återupptas under hösten 2020. Håll utkik här för mer information.

Vi ser fram emot att välkomna dig till ditt besök! 

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.