Samtalsmottagning på Avenyn

- Möt våra psykologer, kuratorer och psykoterapeuter. Välkommen till Samtalsmottagningen.

Nu kan du återigen boka tid för psykologisk konsultation via vår hemsida, där vi släpper bokningsbara tider kontinuerligt.

Vi erbjuder psykologisk rådgivning för dig som upplever psykisk ohälsa i form av t.ex. nedstämdhet, oro/ångest, eller stress.

Vid ett första besök får du träffa en psykolog och berätta lite om dig själv och det du söker för. Syftet med besöket är att du skall få med dig någon ny strategi eller nytt förhållningssätt till dina problem som kan vara ett steg på vägen för att kunna hantera dem på ett bättre sätt. 

Boka tid här


Vad kostar besöket?

Ett besök på Samtalsmottagningen kostar 50 kr. För mer information kring gällande patientavgifter i Västra Götalandsregionen, läs här.

När annan kontakt behövs
Vid frågor kring medicinering, utredning av fysiska åkommor eller sjukskrivningsärenden bör du i första hand träffa en läkare. Vi hänvisar dig då till vårdcentralens telefontider.

Observera att vi endast erbjuder planerad vård, det vill säga ej akuta insatser. Om du besväras av självmordstankar eller andra akuta psykiska besvär hänvisar vi dig till Psykiatriska akutmottagningen på Östra sjukhuset, tel: 031-342 10 00. Öppet dygnet runt.

 

 

 

Konsultation via länk

Samtalsmottagningen tar emot patienter som är listade på Kungsportsläkarna, Kvarterskliniken Lorensberg och Kvarterskliniken Husaren.

Vi erbjuder psykologiska konsultationer via videolänk. Observera att vi här inte erbjuder behandling utan endast begränsade konsultationer.   

psykologbesök digitalt

 

För frågor, ring den av våra vårdcentraler som du tillhör. Telefonnummer hittar du på vårdcentralernas sidor.

Du hittar oss på Kungsportsavenyn 33, våning 3, om det är ditt första besök ber vi dig fylla i en blankett som du hittar i väntrummet. 

Vi erbjuder även KBT via internet. Gå in härnedan för mer information.

KBT via Internet

 

Sömnföreläsning

Vill du lära dig mer om sömn eller är intresserad av tips på vad vi kan ändra i vår miljö och vårt agerande för att sova bättre? Kom och ta del av vår sömnföreläsning för vuxna. Begränsat antal platser.

När: Den 2/11 mellan kl 17 - 18.30.
Var: Kungsportsläkarna, Avenyn 33.
Anmälan: Maila till anmalan@kvarterskliniken.se, ange namn och telefonnummer. Er anmälan kommer bekräftas med ett mail.

Föreläsningen är kostnadsfri men anmälan krävs. Även personer listade på andra vårdcentraler är välkomna att anmäla sig. 

Om platserna är slut informeras ni om detta via returnerande mail.

 

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.