Våra behandlingar/kurser UPH Göteborg

På grund av den rådande situationen är vår gruppverksamhet för tillfället pausad. Vi kan nu också erbjuda videobesök istället för fysiska besök. Välkommen att ta kontakt med oss!

Föräldrautbildning – ABC

”Alla Barn i Centrum” (ABC) är en föräldrautbildning som handlar om det positiva i relationen mellan barn och förälder. Detta ger bättre samvaro och minskar bråk och konflikter. Programmet riktar sig till alla föräldrar med barn i åldrarna 6–12 år, som vill utvecklas i sitt föräldraskap. Vi träffas 5 gånger varannan vecka.

Föräldrautbildning - Hantera oro 

Utbildningen riktar sig till föräldrar till barn i åldrarna 6–12 år med lindrig ångestproblematik. Under sammanlagt 4 tillfällen får ni lära er hur familjen tillsammans kan arbeta med att hjälpa barnet att övervinna oron och göra saker barnet vill kunna klara av men inte vågar göra. Kursen bygger på kognitiv beteendeterapi och mellan gångerna kommer ni att få hemuppgifter att öva på till nästa gång.

Gruppledare är psykologerna Ellen Staveborg och Viktoria Bäcke och kursen hålls i våra lokaler på Kungsportsavenyn 33 plan 3. För anmälan och mer info hör av er till vår mottagningstelefon 070 – 289 45 84. Träffarna är kostnadsfria.

Föräldrautbildning – Affekt

Utbildningen riktar sig till föräldrar till känslostarka barn, som upplever ett behov av stöd i sitt föräldraskap och som vill skaffa sig en fördjupad förståelse för eventuella orsaker till sitt/sina barns beteenden. Utbildningen bygger på Collaborative and Proactive Solutions (CPS) samt lågaffektivt bemötande. Under 5 tillfällen två timmar per gång får ni lära er nya sätt att förebygga konflikter samt hantera explosiva utbrott i stunden. Mellan gångerna kommer ni få hemuppgifter att jobba med.

Gruppledare är socionom Monika Jansson och psykolog Ellen Staveborg och utbildningen hålls i Ungas Psykiska Hälsas lokaler på Kungsportsavenyn 33 plan 3. För anmälan och mer info hör av er till vår mottagningstelefon 070 - 289 45 84. Träffarna är kostnadsfria.

 

Vi uppdaterar här så snart vi har nya starttillfällen för kurserna. Välkomna att kontakta oss om ni är intresserade. 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.