• Välkommen till Kvarterskliniken Husaren!

  Telefon: 031 - 33 99 309

  Adress: Husargatan 44, Göteborg

 • Välkommen till Kvarterskliniken Husaren!

  Telefon: 031 - 33 99 309

  Adress: Husargatan 44, Göteborg

 • Välkommen till Kvarterskliniken Husaren!

  Telefon: 031 - 33 99 309

  Adress: Husargatan 44, Göteborg

Kvarterskliniken Husaren

  

Välkommen till vår mysiga vårdcentral i Haga! Här möter du specialister i allmänmedicin, ST-läkare, erfarna distriktssköterskor som även gör hembesök i närområdet, sjuksköterskor specialiserade på kroniska sjukdomar, psykolog, kurator tillsammans med många fler.

Vi strävar efter att du som patient hos oss ska bli färdigbehandlad vad gäller primärvårdsbehov. Om du skulle behöva kvalificerad sjukhusvård, ser vi givetvis till att du hamnar rätt i vårdkedjan. Vi försöker helt enkelt anpassa oss efter dina behov. Det kallar vi vård på dina villkor.

 

För vårt fortsatta arbete inom utveckling och förändring är era åsikter därför av väldigt stor vikt. Använd därför gärna kontaktformuläret längst ned på sidan för att berätta för oss vad vi redan är bra på, vad vi kan förbättra och vad vi kan utveckla. Vi tackar på förhand för att ni hjälper oss bli bättre!

 

Hitta hit

 

Öppettider  

Telefon och tidsbokning

Helgfria vardagar 8.00 - 17.00

 

Provtagning lab, drop-in

För Waranprover ber vi er komma mån - tors före kl 12.00.

För övriga provtagningar gäller:

Tisdagar 13.30 - 15.00

Onsdagar - torsdagar 8.00 - 9.15 och 13.30 - 15.00

Fredagar 8.00 - 9.15 och 10.00 - 12.00

 

Vaccinering

Vi vaccinerar mot TBE (på vuxna över 15 år) och influensa, under sommaren juli - augusti gäller tidsbokning även för vaccinering. 

 

För vaccinering av barn och övriga vacciner hänvisar vi till vår stora resevaccinationsmottagning som finns på samma adress som våra systerkliniker Kungsportsläkarna och Kvarterskliniken Lorensberg, Kungsportsavenyn 33, våning 2. Här finns specialister inom resemedicin vilket innebär att oavsett vilket behov av vaccinationsskydd du och din familj har, blir ni alltid väl omhändertagna. Ingen tidsbokning krävs där heller utan det är drop-in som gäller. Klicka här för mer information och öppettider. 

 

Vänligen observera att vi ber alla våra kunder och patienter betala med kort eller Swish för att minimera vår kontanthantering. Tack på förhand! 

 

Kvarterskliniken BVC

Alla barnfamiljer är varmt välkomna till Kvarterskliniken BVC som ni finner på Kungsportsavenyn, på samma adress som vaccinationsmottagningen. Här möter ni barnläkare och barnsköterskor som arbetar enligt de riktlinjer som gäller för barnhälsovården i Västra Götaland.

 

Vi erbjuder hembesök till alla nyblivna föräldrar och möjlighet till att delta i föräldragrupper vid ett flertal tillfällen under barnets första år, för att diskutera olika aktuella teman. Vi erbjuder också alla våra föräldrar möjligheten att delta i kostnadsfria kurser och diskussionsträffar, bland annat en hjärt- och lungräddningskurs.

 

Mer information om Kvarterskliniken BVC får du om du följer den här länken. Välkommen!

 

Hitta hit!

Besöksadress: Husargatan 44, Göteborg

Telefon: 031-33 99 309

 

Åk kollektivt: Hållplats Pilgatan, Handelshögskolan eller Hagakyrkan

Parkera här: Skanstorget, P-hus på Pilgatan

 

 

 

Efter stängning

Även efter stängning står vi redo att ta hand om er men då istället på Alléjouren som vi driver tillsammans med Capio. Dit hänvisar vi alla våra patienter som behöver söka sjukvård mellan kl 17-22 vardagar och mellan kl 10-16 lördag, söndag och helgdagar. Alléjouren finner ni på Södra Allégatan 6. Läs mer här.

 

Ring oss: 031-33 99 309

 

 • Vid behov av akutvård, ring 112. 
 • Ring 1177 Vårdguiden om du eller någon anhörig blivit sjuk och behöver rådgöra med en sjuksköterska.
 • Besök  http://www.1177.se/ för att få information om hälsa och sjukvård och själv läsa om t.ex. sjukdomar, läkemedel och behandlingar.

 

För kontakt via Internet

Genom 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du enkelt få kontakt med oss via Internet. Här kan du beställa tid, av-/omboka tid, förnya recept och ändra/välja vilken vårdcentral du vill vara ansluten till.

 

  

Vill du bli patient hos oss?

Ring oss på 031 - 33 99 309 för snabb återkoppling eller använd 1177 Vårdguidens e-tjänster för att välja/ändra vårdcentral.

 

Det är viktigt att du redan nu bestämmer dig för att bli patient hos oss, även om du inte har något direkt behov av vård. Förutom att det kommer gå snabbare när du kommer hit kostar besöket bara 100:- (frikort gäller), jämfört med det tredubbla om du inte är listad hos oss.

 

Här arbetar vi!

Läkare

Carl-Peter Anderberg

Klinikchef

Leg läkare, spec allmänmedicin

 

Karin Bergkvist
Leg läkare, spec allmänmedicin 

 

Lars-Åke Kristoffersson

Leg läkare, spec allmänmedicin

 

Mattias Svensson
Leg läkare, ST

 

Sköterskor

Eva Stensson

Klinikledare

Distriktssköterska, spec barn

 

Helene Dahl

Klinikledare

Sjuksköterska, spec astma/KOL

 

Karin Blick
Distriktssköterska

 

Katarina Eriksson

Distriktssköterska, spec diabetes

 

Emma Nilsson

Distriktssköterska

 

Ann Kierdorf
Sjuksköterska

 

Cecilia Larsson

Sjuksköterska

 

Helen Hilmersson
Sjuksköterska

 

Administration

Annelie Crespo
Vårdadministratör

 

Karl Turner

Vårdadministratör

 

Barnavårdcentral, BVC

Lena Simonson Garsbo

Leg läkare, spec barnmedicin

 

Susanne Hansson

Sjuksköterska, spec diabetes och barn/BVC

 

Psykosocial mottagning

Christina Skoog
Kurator

 

Peter Skenk

Psykolog

 

Hedvig Heyman

Psykolog

 

Isabell Gezelius

Psykolog

  

 

Är du nöjd med ditt vårdval?

Vill du veta vad patientsäkerhet står för hos oss på Kvarterskliniken Husaren? Läs gärna mer genom att klicka på boxen Patientsäkerhet nedan.

 

Vad ni anser om oss är av stor betydelse. Använd därför formuläret Synpunkter nedan för att ge oss både positiv såväl som negativ feedback. Vi strävar alltid efter att bli bättre och dina synpunkter är viktiga!

 

Observera! För medicinska frågor hänvisar vi istället till mottagningens telefonnummer eller 1177:s e-tjänster (tidigare Mina vårdkontakter). 

 

 

 

 

följ och gilla oss på facebpok