• Välkommen till Kvarterskliniken Lorensberg!

  Du når oss på: 031 - 33 99 303

  Adress: Kungsportsavenyn 33, Göteborg

 • Välkommen till Kvarterskliniken Lorensberg!

  Du når oss på: 031 - 33 99 303

  Adress: Kungsportsavenyn 33, Göteborg

Lorensberg

 

Primärvård på dina villkor

Om du önskar träffa specialister i allmänmedicin, erfarna distriktssköterskor som även gör hembesök i närområdet, sjuksköterskor specialiserade på kroniska sjukdomar, barnsköterskor, psykolog, kurator tillsammans med många fler har du kommit helt rätt.

 

Vår målsättning är att du ska bli "färdigbehandlad" hos oss när det gäller primärvårdsbehov. Om du skulle behöva kvalificerad sjukhusvård, ser vi givetvis till att du hamnar rätt i vårdkedjan. Vi kommer helt enkelt att anpassa oss efter dina behov. Det kallar vi primärvård på dina villkor.

 

Öppettider

Läkar- och sjuksköterskemottagningen håller öppet helgfria vardagar 8.00 - 17.00. Tidsbokning gäller, antingen via telefon eller 1177:s e-tjänster.

 

Vi har drop-in till laboratoriet för extern provtagning och PK-prover, tisdag - fredag 8.15 - 12.00.

 

Vi vaccinerar våra listade patienter mot årets säsongsinfluensa följande tider, drop-in gäller:

7-9 november kl 09.00 - 15.00 samt 14-16 november kl 09.00 - 15.00 

 

För övrig vaccinering gäller också drop-in, ordinare öppettider mån - tors 8-30 - 16.30 och fredagar 8.30 - 15.00. För avvikande öppettider och mer information följ denna länk.

 

Vi vill passa på att be alla våra patienter och kunder utan frikort att betala med kort för att minimera vår kontanthantering. Tack för hjälpen!

 

 Hitta hit

 

Vår resevaccinationsmottagning

Västsveriges största resevaccinationsmottagning finner ni på samma adress. Här finns specialister inom resemedicin vilket innebär att oavsett vilket behov av vaccinationsskydd du och din familj har, blir ni alltid väl omhändertagna. Klicka här för mer information.

 

För att minska er väntetid på plats får ni väldigt gärna fylla i er hälsodeklaration i förväg. Det gör ni genom att klicka på boxen nedan.

 

Hälsodeklaration

 

Kvarterskliniken BVC

Alla barnfamiljer är varmt välkomna till Kvarterskliniken BVC. Här möter ni barnläkare och barnsköterskor som arbetar enligt de riktlinjer som gäller för barnhälsovården i Västra Götaland.

 

Vi erbjuder hembesök till alla nyblivna föräldrar och möjlighet till att delta i föräldragrupper vid ett flertal tillfällen under barnets första år, för att diskutera olika aktuella teman. Vi erbjuder alla våra föräldrar möjligheten att delta i kostnadsfria kurser och diskussionsträffar, bland annat en hjärt- och lungräddningskurs.

 

Mer information om Kvarterskliniken BVC får du om du följer den här länken. Välkommen!

 

Hitta hit!

Besöksadress: Kungsportsavenyen 33, våning 2, Göteborg

Telefon: 031-33 99 303

 

Åk kollektivt: Hållplats Valand

Parkera här: Heden, Domus parkeringshus och p-platser på gatorna omkring

 


Efter stängning

Även efter stängning står vi redo att ta hand om er men då istället på Alléjouren som vi driver tillsammans med Capio. Dit hänvisar vi alla våra patienter som behöver söka sjukvård mellan kl 17-22 vardagar och mellan kl 10-16 lördag, söndag och helgdagar. Alléjouren finner ni på Södra Allégatan 6. Läs mer här.

 

Ring oss: 031-33 99 303

 

Om du önskar besöka vårdcentralen, ring för rådgivning och tidsbokning. För vaccinationsrådgivning ber vi dig komma förbi för bäst hjälp.

 

 • Vid behov av akutvård, ring 112.
 • Ring 1177 Vårdguiden om du eller någon anhörig blivit sjuk och behöver rådgöra med en sjuksköterska.
 • Besök http://www.1177.se/ för att få information om hälsa och sjukvård och själv läsa om t.ex. sjukdomar, läkemedel och behandlingar.

 

För kontakt via Internet

Genom 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du enkelt få kontakt med oss via Internet. Här kan du beställa tid, av-/omboka tid, förnya recept och ändra/välja vilken vårdcentral du vill vara ansluten till.

 

 

Vill du bli patient hos oss?

Ring oss på 031 - 33 99 303 för snabb återkoppling eller använd 1177 Vårdguidens e-tjänster för att välja/ändra vårdcentral.

 

Det är viktigt att du redan nu bestämmer dig för att bli patient hos oss, även om du inte har något direkt behov av vård. Förutom att det kommer gå snabbare när du kommer hit kostar besöket endast 100:- (frikort gäller), jämfört med det tredubbla om du inte är listad hos oss.

 

Här arbetar vi!

Läkare

Carl-Peter Anderberg

Klinikchef

Leg läkare, spec allmänmedicin

 

Michel Tagliati

Leg läkare, ST allmänmedicin

 

Sköterskor

Helene Dahl

Klinikledare

 

Eva Stensson

Klinikledare

 

Pia Jönlid

Distriktssköterska

 

Johanna Lagerlöf

Sjuksköterska, spec diabetes

 

Carin Persson

Undersköterska

 

Administration

Lena Wallner

Vårdadministratör

 

Åse Werner

Receptionist

 

Barnavårdcentral, BVC

Lena Simonson Garsbo

Leg läkare, spec barnmedicin

 

Susanne Hansson

Sjuksköterska, spec diabetes och barn/BVC

 

Psykosocial mottagning

Peter Skenk

Psykolog

 

Hedvig Heyman

Psykolog 

 

Christina Skoog

Kurator

 

Är du nöjd med ditt vårdval?

Vill du veta vad patientsäkerhet står för hos oss på Kvarterskliniken Lorensberg? Läs gärna mer genom att klicka på boxen Patientsäkerhet nedan.

 

Vad ni anser om oss är av stor betydelse. Använd därför formuläret Synpunkter nedan för att ge oss både positiv såväl som negativ feedback. Vi strävar alltid efter att bli bättre och dina synpunkter är viktiga!

 

Observera! För medicinska frågor hänvisar vi istället till mottagningens telefonnummer eller 1177:s e-tjänster (tidigare Mina vårdkontakter).

 

 

 

 

följ och gilla oss på facebpok